Musikskolan bjuder på digital vårkonsert

Ett helt gäng elever från Vetlanda musikskola har under två intensiva dagar varit huvudrollsinnehavare i en förinspelad och filmad vårkonsert. Nu har det blivit dags för premiär.

Nu är det vår. Vad passar då inte bättre än en digital vårkonsert. Under två dagar i april förvandlades orkestersalen på Vetlanda musikskola till en filminspelningsstudio. Medverkande är både nya elever och elever som varit med i flera år. Det är ett omväxlande program med folkmusik, visor, klassisk musik, jazz, pop och till och med heavy metal.

- Eftersom omständigheterna under detta mycket speciella år inte medger att vi får möta publiken så valde vi att göra detta digitalt. Självklart hade vi helst haft en riktig konsert, men vi hoppas att detta blir ett uppskattat alternativ. Vi är tacksamma för att kultur och fritidsförvaltningen har gått in och hjälpt oss att genomföra inspelningen, säger Erik Bratt, rektor Vetlanda musikskola.