Anpassning av verksamheten på musikskolan

Nästa vecka startar undervisningen på musikskolan igen och vi ser fram emot en härlig vår med mycket musik i olika sammanhang. Eftersom coronaläget har försämrats märkbart kommer vi att anpassa vår verksamhet under en tid.

Vi håller som bäst på med att planera musikläger på Ädelfors folkhögskola den 11–14 augusti samt en rad evenemang under våren. Dessutom utvecklar vi nya spännande kurser – något att se fram emot.

Enskild undervisning

Vi kommer att fortsätta ha enskild undervisning på plats. Varje lärare kommer att göra en riskbedömning utifrån de förhållanden som råder vid undervisningstillfället. Vi kommer att säkerställa musikundervisningen genom att hålla avstånd och vädra samt tillhandahålla handsprit i samband med lektioner.

Vi påminner igen om att det är viktigt att man ska vara helt frisk för att delta i undervisningen.

Precis som i resten av samhället gäller sju dagars karantän från testtillfälle med bekräftad smitta i hushåll.

Enbart elever och personal i musikskolans lokaler

Enbart elever på musikskolan och personalen ska vistas i musikskolans lokaler. Hämtning och lämning sker utanför musikskolan.

Orkesterundervisningen pausas

Orkesterundervisningem pausas. Vi återkommer varje fredag med information och beslut om verksamheten utifrån aktuellt smittspridningsläge. Så snart smittspridningsläget medger öppnar vi för orkesterundervisning igen.

Det är naturligtvis tråkigt att behöva göra anpassningar men det är också viktigt att vi tar ett ansvar genom att inte blanda grupper med elever från olika skolor och klasser. Det handlar om allas säkerhet elever, vårdnadshavare och personal.